Workshop CLAY

Voor alle nieuwsgierigen is een workshop de ideale manier om kennis te maken met klei. Op vaste momenten in het weekend en door de week staat onze monumentale kelder open voor workshops. Een leuk uitje om alleen of met jouw partner, familie, vrienden of collega’s te doen.

Bij House of Clay nemen we je in ongeveer 2 uur mee door de basis van het draaien. We begeleiden je bij het maken van jouw eerste kleikunstwerk. Je krijgt 3 bolletjes klei om mee te oefenen. Je zult zien dat de klei soms een eigen leven leidt. Wij zijn er om je te leren van die ronddraaiende kleibol een potje, bakje of ander kunstwerk te maken. In het begin is dat best pittig maar met een beetje oefenen en onze instructie komt het goed. Aan het einde kies je een van jouw maaksels uit om te laten bakken en glazuren. Dat kunstwerk haal je na een week of 5 geglazuurd en al bij ons op.

Nieuwsgierig geworden? Voor 50 euro per persoon boek je via de onderstaande knop jouw datum en tijd. We kijken er naar uit jou binnenkort te begroeten.

Op dit moment zijn al onze zomerworkshops tot en met september volgeboekt. De derde week van september komen de najaarsworkshops on line beschikbaar en kan er weer naar hartelust geboekt worden. 

Op een rijtje

  • Duur: ongeveer 2 uur
  • Maximaal zes draaiers
  • 3 bollen klei om mee te oefenen
  • Onze begeleiding naar een bakje, schaaltje of ander kunstwerk
  • Inclusief 1 kunstwerk door ons af te bakken en te glazuren
  • 1 extra kunstwerk 5 euro

Het eindresultaat

Het bakken van jouw kunstwerk van klei duurt even. Het moet, voor het de oven in gaat op 1000 graden, goed drogen. Dan wordt het een keer gebakken. Dan glazuren we het zodat je eruit kunt eten en drinken dan moet het nog een keer de oven in op 1220 graden. Dat doen wij voor je in de door jou gekozen kleur van onze glazuren. Daardoor duurt het iets langer voor je jouw potje op kunt halen. Voor groepen die van ver komen kunnen we het natuurlijk opsturen tegen de verzendkosten. Andere plannen? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Hieronder het eindresultaat in volgorde van proces:

Workshop op maat?

Wil je met tussen de 4 – 6 personen en doordeweeks (maandag tot en met donderdag) overdag een workshop boeken? Dat regelen we graag voor je. Neem dan contact met ons op via hello@houseofclay.nl en overleggen we wat er mogelijk is of maak gebruik van onderstaand formulier.

Schrijf je in voor een workshop op maat

=
Bewijs dat je geen hompje klei bent 🙂