Workshop CLAY

Voor alle nieuwsgierigen is een workshop de ideale manier om kennis te maken met klei. Op vaste momenten in het weekend en doordeweeks staat onze monumentale kelder open voor workshops. Een leuke workshop om alleen of met jouw partner, familie, vrienden of collega’s te doen.

Bij House of Clay nemen we je in ongeveer 2 uur mee door de basis van het draaien. We begeleiden je bij het maken van jouw eerste kleikunstwerk. Je krijgt 3 bolletjes klei om mee te oefenen. Je zult zien dat de klei soms een eigen leven leidt. Wij leren je van die ronddraaiende kleibol een potje, bakje of ander kunstwerk te maken. Aan het einde kies je een van jouw maaksels uit om te laten bakken en glazuren. Dat kunstwerk haal je na een week of 8 geglazuurd weer bij ons op.

Aan het einde van elke maand zetten we tickets voor de workshops op onze site voor de aankomende maand. Dit kondigen we minimaal een dag ervoor aan op onze social media kanalen. Reserveren via de mail is niet mogelijk. Ben je met een grote groep tot max. 8 personen en wil je een exclusieve workshop? Vul dan het formulier ‘Workshop op maat’ in onderaan deze pagina. 

Nieuwsgierig geworden? Voor 65 euro per persoon boek je via de onderstaande knop jouw workshop Clay. 

Op een rijtje

  • Duur: ongeveer 2 uur
  • Maximaal zeven personen
  • 3 bollen klei om mee te oefenen
  • Onze begeleiding naar een bakje, schaaltje of ander kunstwerk
  • Inclusief 1 kunstwerk door ons af te bakken en te glazuren

Het eindresultaat

Het bakken van jouw kunstwerk van klei duurt even. Het moet, voor het de oven in gaat op 1000 graden, goed drogen. Dan wordt het een keer gebakken. Vervolgens glazuren we het zodat je er uiteindelijk uit kunt eten en drinken, dan moet het nog een keer de oven in op 1220 graden. Dat doen wij voor je in de door jou gekozen kleur van onze glazuren. Voor groepen die van ver komen kunnen we het natuurlijk opsturen tegen de verzendkosten. 

Hieronder het eindresultaat in volgorde van het maakproces: afgedraaid, 1 x gebakken, geglazuurd en 2 x gebakken.

Exclusieve workshop boeken?

Wil je met alleen jouw eigen gezelschap (maximaal 8 plekken) een workshop boeken? Dat regelen we graag voor je. Neem dan contact met ons op via hello@houseofclay.nl dan overleggen we wat er mogelijk is of maak gebruik van onderstaand formulier. 

=
Bewijs dat je geen hompje klei bent 🙂