Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je waarschijnlijk het antwoord op jouw vraag. Staat je vraag er toch niet tussen? Neem dan contact met ons op!

Algemeen

House of Clay is een initiatief vanMarjolein VermeulenWilma Duitscher, zelf fanatieke pottenbaksters. Zij willen een creatieve en gastvrije plek zijn voor andere enthousiaste keramisten en nieuwsgierigen naar klei. House of Clay biedt cursussen, workshops, een open atelier en masterclasses voor draaiers. Ons atelier is gevestigd in een monumentale kelder onder aan de gracht aan het water. We hebben maximaal plek voor 8 mensen.  

Keramiek is een verzamelnaam voor producten gemaakt van klei met verschillende keramiektechnieken. Je kunt dingen van klei maken door te handvormen, boetseren, te gieten, met mallen te werken en op een schijf te draaien. Dat laatste doen we in House of Clay. We hebben helaas geen ruimte voor andere technieken.  

Workshop Clay boeken/reserveren

Op onze site vind je onder workshops\boeken elke maand een lijst met beschikbare workshops. Daar kun je zelf jouw tickets bestellen. Als er staat uitverkocht zijn er geen tickets meer beschikbaar.  

Als je ons volgt op insta of facebook dan ben je als eerste geïnformeerd over de tijd en dag dat de tickets online komen. We zetten een teller klaar, als je daarop klikt word je herinnerd op het moment dat we ze online zetten. Succes met boeken! 

Het kan zijn dat er helaas nog maar minder tickets beschikbaar zijn dat jij wilt. Het kan ook zijn dat iemand tegelijk met jou aan het boeken is, voor die persoon wordt 8 minuten het ticket gereserveerd voor het afronden van het boeken. Je kunt het dan later nog een keer proberen.  

Aan het einde van elke maand zetten we onze tickets online voor de volgende maand. Als je ons volgt op insta of facebook dan zie je wanneer we ze online zetten elke maand en kun je gelijk boeken.Boeken kun je via: https://houseofclay.nl/workshop-clay/boeken/    

Onze tickets worden verzorgd door Eventix, onder die naam kun je in jouw inbox jouw ticket vinden. Lukt dat toch niet, mail ons even op hello@houseofclay.nl

Dat kan via onze pagina https://houseofclay.nl/workshop-clay/boeken/Aan het einde van elke maand zetten we onze workshops online, hier kan je het gewenst aantal tickets bestellen. 

Dat kan! Voor een exclusieve workshop maken we in overleg graag een reservering (€515, max 8 personen). In overleg kan dit ook buiten de reguliere workshop momenten. Mail ons op hello@houseofclay.nl de gewenste dag en we kijken of we voor jullie een workshop in kunnen plannen.

Ben je met (maximaal) 7 personen dan kun je een exclusieve workshop boeken voor 450 Euro. Mail ons op hello@houseofclay.nl de gewenste dag en we kijken of we voor jullie een workshop in kunnen plannen.  

Omdat we een kleine studio zijn, zijn de tickets snel uitverkocht. Als je ons volgt op insta of facebook dan zie je daar wanneer ze online komen. Als er extra workshops komen in de maand posten we dat ook weer op onze socials 

Aan het einde van elke maand zetten we onze tickets online voor de maand erop. Als je ons volgt op insta of facebook dan zie je daar wanneer ze online komen. 

Nee, helaas we hebben 8 schijven en we begeleiden de mensen in onze workshop intensief. 

Nee, je kunt jouw ticket uiteraard doorverkopen of geven aan iemand anders. Dan kan er toch iemand van genieten. Laat het ons dan wel even weten. 

We verkopen geen cadeaubonnen. Mocht je iemand iets cadeau willen geven dan kun je natuurlijk wel maandelijks kijken wanneer er tickets beschikbaar komen en er een kopen en een workshop cadeau geven.  

In principe kan dit. Echter, de ervaring is dat sommige zwangeren de houding die nodig is om te pottenbakken als onprettig ervaren. Houd er rekening mee dat je tijdens het pottenbakken voorover gebogen achter de pottenbakschijf zit en maak zelf de afweging of dit voor jou haalbaar is.

Workshop Clay

Op jouw ticket staat hoe laat de workshop begint. Meestal is dat 10.30 uur of 14 uur. Zorg dat je er ongeveer 5 minuten van tevoren bent. We zitten in het centrum van Utrecht dus is het handig een langere reis- en parkeertijd in te calculeren. Bij contact vind je de dichtstbijzijnde parkeergarage of gelegenheid. We zitten dichtbij het station.  

In de workshop leggen we, onder het genot van koffie/thee, het proces uit van het maken van een kleiwerk van begin tot het einde. We geven een korte demonstratie en daarna ga je zelf aan de slag. Je hebt drie bolletjes klei om op te oefenen en eindigt met jouw eigen kunstwerkje. Daarin begeleiden we je met plezier. Aan het eind van de workshop maak je jouw eigen werkplek schoon. Je kunt voor jouw kunstwerkje kiezen uit 2 soorten van ons eigen gemaakt glazuur.  

Trek niet jouw mooiste kleding aan want we werken met klei en je wordt vies. We hebben een schortje voor je tegen de ergste spetters. Je kunt je altijd bij ons omkleden als je nog andere plannen hebt. Let ook op de keuze van jouw schoenen, de slib die vrijkomt kan op jouw schoenen spetteren. 

Bij het pottenbakken zijn (erg) lange nagels niet handig omdat die door de klei snijden. Ook is het handig om lang haar in een knot of staart te doen zodat het niet in de klei hangt.   

Het duurt ongeveer 8 weken voor we jouw kunstwerk hebben afgebakken. Dat komt omdat het eerst moet drogen, dan gaan we het afwerken en een eerste keer bakken. Dan gaan we het glazuren in de door jou gewenste kleur en nog een keer bakken. Daarna zetten we het in een tasje voor je klaar om af te halen. Dat kan op woensdag tot en met zondag tussen 10:00 en 18:00 in onze Shop aan de Lange Smeestraat 30.

Yes, we speak Dutch in our regular workshops.  We do also offer English Spoken workshops. But feel welcome everywhere because it’s about looking and feeling anyway! 

Cursus Clay

Als je je via ons formulier op de website hebt aangemeld sta je op onze wachtlijst. Zodra er een plek beschikbaar is ontvangen alle wachtlijst kandidaten voor die avond/ochtend een mail. Wanneer je het plekje graag wilt kan je een reply sturen. Het plekje gaat naar de enthousiasteling die het langst op de wachtlijst staat! (Zo houden we het eerlijk)  

Oven huren

Help! Mijn vraag staat er niet bij.